Nieuws

Veganisten hebben betere seks, leven langer en zijn gezonder – zo blijkt uit de nieuwe Netflix-documentaire

De Netflix-serie,  You Are What You Eat , heeft zich verdiept in het plantaardige dieet en enkele voordelen onthuld van het achterwege laten van vlees en zuivel

Volgens de streaminggigant: “Eeneiige tweelingen veranderen acht weken lang hun eetpatroon en levensstijl in een uniek wetenschappelijk experiment dat is ontworpen om te onderzoeken hoe bepaalde voedingsmiddelen het lichaam beïnvloeden.”

De serie met vier afleveringen beschrijft het recente onderzoek van Stanford University naar eeneiige tweelingen, waarin 22 paren eeneiige tweelingen worden gevolgd, waarbij de ene een plantaardig dieet volgde,  terwijl de ander een omnivoor dieet consumeerde, dat dierlijke producten en planten bevat.

Volgens rapporten was zelfs het Stanford-onderzoeksteam verrast door de resultaten.

De tweeling die een plantaardig dieet volgde, ervoer een verhoogde seksuele drang, verminderd visceraal vet (het gevaarlijke vet dat zich rond je organen ophoopt), een verminderd risico op hartziekten en een toename van de levensverwachting.

En het meest verrassende van allemaal? Dit gebeurde allemaal na slechts acht weken volgen van het dieet.

Je bent wat je eet

De documentaire bevat een aantal plantaardige experts, waaronder de veganistische arts dr. Michael Greger, die stoutmoedig stelt: “Wat we in onze mond stoppen is belangrijker dan wat dan ook. We zijn er net zo zeker van dat bewerkt vlees kanker veroorzaakt als dat sigarettenrook kanker veroorzaakt en plutonium kanker.”

Ook betrokken bij het programma zijn ‘ veganistische  kaaskoningin Miyoko Schinner’, oprichter van Impossible Foods Pat Brown, chef-kok Daniel Humm met drie Michelinsterren (bekend van Eleven Madison Park), de Amerikaanse senator Cory Booker, voedingsdeskundige Tracye McQuirter op het gebied van de volksgezondheid en Tony’s auteur van Clean Disruption. Seba, alt-vleesbedrijf Prime Roots-oprichter Kimberlie Le, mede-oprichter van Wicked Kitchen Chad Sarno’.

De tweeling Pam (plantaardig) en Wendy (alleseter) hebben beiden beloofd hun vleesconsumptie te halveren, waarbij ze zeggen dat ze ‘geen vlees meer eten zoals voorheen’, en hun kaas terugbrengen tot traktatieachtige hoeveelheden.

Ondertussen zijn de tweeling Charlie (plantaardig) en Michael (alleseter), gekscherend de ‘kaastweeling’ genoemd, nu respectievelijk “90 procent vegetarisch” en 100 procent vegetarisch.

Van de tweeling John (plantaardig) en Jevon (omnivoor) zijn beide nu alleseters met bijna geen rood vlees als resultaat van het leren over de  impact van rood vlees op de planeet en tot slot zijn de tweeling Carolyn (plantaardig) en Rosalyn (omnivoor) nu allebei alleseters, maar eten ze meer plantaardig.

Hoofdauteur van het onderzoek, Christopher Gardner,  zei over het experiment : “Gebaseerd op deze resultaten en nadenken over een lang leven, zouden de meesten van ons er baat bij hebben als we over zouden gaan op een meer plantaardig dieet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *