Recepten

Pesto pasta

Deze vegan pesto pasta is het toonbeeld van gemak en een gezonde leefstijl. Met een paar eenvoudige ingrediënten, verkrijgbaar bij Aldi of Lidl, zet je in een handomdraai een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel. Door het gebruik van kant-en-klare vegan pesto bespaar je tijd zonder in te leveren op smaak.

Boodschappenlijstje (Aldi/Lidl) 4 personen

  1. Kant-en-klare vegan pesto – €1,50
  2. Volkoren pasta (500g) – €0,89
  3. Cherrytomaten (250g) – €1,29
  4. Verse spinazie (150g) – €1,50
  5. Knoflook (1 bol) – €0,50
  6. Olijfolie – €1,99 (voor een fles, je gebruikt slechts een deel)
  7. Optioneel: Edelgistvlokken voor een kaasachtige smaak – €2,50 (voor een potje, je gebruikt slechts een deel)

Totaal: €6,98 / 4 personen = €1,75 per persoon

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaten in helften en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook lichtjes.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken.
  5. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met spinazie.
  6. Roer de vegan pesto door de pasta en verwarm alles goed door.
  7. Voeg de cherrytomaten toe en meng ze door de pasta.
  8. Serveer eventueel met wat edelgistvlokken voor een extra smaakdimensie.

Conclusie Voor slechts €1,75 per persoon geniet je van een heerlijke, gezonde en veganistische maaltijd die zowel vriendelijk is voor je portemonnee als voor de planeet. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd zonder gedoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *